Logo

Nu op de radio:

radio

Volg ons op:

FacebookInstagramYoutube

Kerst vier je samen

1-12-2016

Op 16, 17 en 18 december organiseert gemeente Brunssum, samen met ondernemers en verenigingen, een groot kerstevenement op het Lindeplein, in het Vijverpark en in het centrum van Brunssum.

Er zijn dit weekend tal van activiteiten voor zowel jong als oud. Zo is er een schaatsbaan, een carrousel, een treintje door het centrum, de bekende Santa run en een levende kerststal. Ook kun je genieten van livemuziek en zang- en dansoptredens van lokale verenigingen en muziekgezelschappen. Natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten en zijn er traditioneel warme chocomel, glühwein en verschillende hapjes te krijgen.

Het hele weekend is Carnaval Radio aanwezig voor de muzikale omlijsting van dit evenement. Speciaal voor dit weekend hebben wij onszelf omgedoopt to Kerststal radio (dit zullen we uiteraard tot na de kerst aanhouden). We draaien (kerst)plaatjes, interviewen de aanwezige artiesten en we zijn beschikbaar voor het aanvragen van verzoekjes. Op zaterdagavond verzorgen wij ook de lokale muziekavond op het Lindeplein. We zijn het hele weekend live te volgen via www.kerststalradio.nl.Programma

Het hele weekend is gevuld met allerlei activiteiten in Kerstsfeer:

Een aantal hoogtepunten die je niet mag missen: 

Gerard Ekdom
De muzikale opening zal verzorgd worden door Gerard Ekdom. Dit zal gebeuren op vrijdag om 18:45, kijk voor meer informatie in het programma.
 
Opening

Op vrijdag 16 december kun je al vanaf 16:00 uur terecht op het Lindeplein voor de schaatsbaan, de carroussel, eten, drinken en alle andere dagelijkse activiteiten. Om 17:30 uur start de officiële van opening van het feestweekend en van Kerststalradio door Burgemeester Luc Winants en natuurlijk de Kerstman. Hierna zorgt een landelijk bekende radio-dj ervoor dat de avond feestelijk ingeluid wordt. Wie dit is, maken we binnenkort bekend, dus houd onze website en facebookpaginain de gaten!

Santa Run

Op zondag 18 december 2016 organiseert Rotary Brunssum-Onderbanken de FitnessBijHoen Santa FunRun in het centrum en Vijverpark van Brunssum. Tijdens de Santa FunRun leggen deelnemers verkleed als Kerstman een parcours af van 4 kilometer. De start van de Santa FunRun is om 15:00 uur.

Schaatsbaan

Op het terrein naast de Brikke Oave kun je het hele weekend gebruik maken van de schaatsbaan. Heb je zelf geen schaatsen? Geen probleem! Deze kun je hier lenen, zodat je toch je kunsten kunt laten zien!

Openingstijden:

Vrijdag: 16:00 – 23:00 uur

Zaterdag: 10:00 – 22:00 uur

Zondag: 10:00 – 20:00 uur 

Vredeslicht

Op zaterdag 17 december brengen de scouts van Scouting St. Vincentius het Vredeslicht naar Brunssum. Het vredeslicht-initiatief ontstond in 1986 in Oostenrijk, als symbolische actie om aandacht te vragen voor ieders plicht om je in te zetten voor de vrede. Vanuit Wenen verspreidden scouts het licht, via fakkels en lantaarns, tot in de kleinste dorpen. Rond 15.30 uur komen de scouts met het vredeslicht aan in Brunssum en trekken dan in optocht naar het gemeentehuis aan het Lindeplein. Daar worden ze om 16 uur ontvangen door burgemeester Luc Winants en scouts van St. Vincentius en andere Brunssumse scouting-verenigingen. Van daaruit wordt het vredeslicht verspreid over het Lindeplein en het Vijverpark. De dagen erna wordt het Vredeslicht verder verspreid door heel Brunssum.

Podium

Het hele weekend zijn er verschillende optredens op het podium op het Lindeplein. Zang, dans, bands, solisten, alles komt voorbij. Natuurlijk allemaal rondom het thema ‘Kerst’. Zo brengt op vrijdagavond de Crazy Santa band stemming op het plein en zijn er op zaterdag onder andere dans workshops van Fitness by Hoen, een flash mob van Fidelitas en een optreden van de Bronsheimers. Op zondag zullen onder andere het Rombouts schoolorkest en Showband Session iedereen vermaken. 

Share: