Logo

Nu op de radio:

radio

Volg ons op:

FacebookInstagramYoutube

Didier Derks, medeoprichter van Carnaval-Radio.nl, ontvangt Koninklijke Onderscheiding

28 januari, 2024

In een uitverkochte Brikke Oave heeft Didier Derks vanavond een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van Burgemeester Wilma van der Rijt. Didier ontvangt deze bijzondere onderscheiding al op jonge leeftijd. Verrassend is het echter niet als je kijkt wat hij al allemaal voor de samenleving gedaan heeft.

Zo stond Didier in 2004 aan de basis van de oprichting van Carnaval-Radio.nl. Heel veel vrijwillige uren inzet later heeft dat geleid tot een radiostation dat niet meer weg te denken is uit de Brunssumse gemeenschap (en ver daar buiten). Met niet alleen live-radio maar ook een geweldige benefietavond waarbij jaarlijks de crème de la crème van de Limburgse Vastelaovend zijn opwachting maakt in een uitverkochte Brikke Oave. Het is Didier die daar graag veel tijd en energie voor vrijmaakt om elk jaar weer de juiste artiesten in Brunssum te krijgen. Daarnaast is hij een van de vaste Dj’s die tijdens de traditionele live-uitzendingen zijn opwachting maakt.

 

Didier zijn inspanningen reiken echter verder dan alleen de Vastelaovend. Zo heeft hij zich jaren hard gemaakt voor het organiseren van de lokale goede doelenactie het Glazen Huis Brunssum. Bij deze actie werd meerdere jaren ontzettend veel geld opgehaald voor een goed doel. De laatste keer was dat de lokale horeca in Brunssum. Dit gebeurde aansluitend op de coronaperiode. Samen met een groep vrienden besloot Didier vele uren te investeren om deze online-editie tot een succes te maken. Dit omdat hij niet alleen wist dat dit financieel een steuntje in de rug zou geven, maar bovenal omdat hij zich als verenigingsman realiseerde hoe belangrijk de lokale horeca is voor het gemeenschapsgevoel. Mede dankzij zijn inspanningen werd het wederom een groot succes.

 

Daarnaast heeft Didier een actieve bijdrage geleverd aan de wederopbouw van SV Brunssum. Na de komst van Didier bij de voetbalclub gebeurde er wat vaak gebeurt als Didier ergens verschijnt. Er kwam weer leven in de brouwerij. Didier stak namelijk de handen uit de mouwen en ging actief helpen met het organiseren van allerhande activiteiten. Met als hoogtepunt een geweldig 85-jarig bestaansfeest. Hoewel daar natuurlijk meer vrijwilligers bij betrokken waren, was het Didier die bijna eigenhandig de lijnen wist uit te zetten en iedereen gemotiveerd kreeg (en hield) om het succes maximaal te laten zijn.

 

Alles bij elkaar heeft Didier daarmee 20 jaar aan vrijwilligerswerkzaamheden op zijn palmares staan. Een echte ambassadeur van de gemeenschap Brunssum. Het heeft zijne majesteit de koning met recht behaagd om dat vandaag, tijdens "zijn" carnaval-radio avond, te belonen met een Koninklijke onderscheiding.

 

❤️💛💚Didier, namens het hele Carnaval-Radio team: we zijn super trots op je! Dank voor alles. Topper❤️💛💚

 

Willen jullie Didier graag feliciteren met zijn bijzondere onderscheiding? Kom dan aankomende zondag naar de laatste live-uitzending van Carnaval Radio in Rumpenerhof. Tussen 17:00 en 19:00 uur gaat er gelegenheid zijn voor felicitatie. 

 

Meer informatie hier volgt!

 

#Brunssum #koninklijkeonderscheiding #CarnavalRadio #SVBrunssum #GlazenHuisBrunssum

Didier Derks, medeoprichter van Carnaval-Radio.nl, ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Share: