Logo

Nu op de radio:

radio

Volg ons op:

FacebookInstagramYoutube

Vastenavond, vastelaovend of carnaval

29-1-2013

Carnaval 2013 vieren in crisistijd.
De drie dolle dagen in het zuiden van ons land staan weer voor de deur. Om het echte gevoel van carnaval te ervaren is het vooral belangrijk dat je geniet en opgaat in de feeststemming. Dit kan ook heel goed lowbudget. Met het oog op de heersende crisis hebben we hier een paar economische carnavalstips op een rijtje gezet.

Waar moet je zijn voor goedkope carnavalskleding?
Om een geinige outfit samen te stellen komt het vooral aan op een grote fantasie. Zo kun je met een hoed die je nog ergens hebt liggen een super eyecatcher maken. Verzamel veren, bloemen, beertjes, kerstslingers, ballen en wat je verder nog kunt bedenken. Naai deze op je hoed en zie hier: je eerste carnavalshoed.

Een echte aanrader voor de low budget carnavalsvierder is een bezoek brengen aan de kringloopwinkels in de buurt. Hier vind je vaak voor een klein prijsje “foute” kleding die geweldig is voor carnaval. Een flowerpowerlook creëren is hier een makkie. Maar ook voor een opa-, oma- of de wat gewaagdere travestietoutfit zal je hier makkelijk slagen.

In welke plaats en hoe kun je betaalbaar carnaval 2013 vieren?
In veel steden zoals Breda of Maastricht wordt het grootste gedeelte van carnaval op straat gevierd. Kijk op de site
Carnaval-2013.eu om te zien wat er in welke stad op het programma staat.
Wanneer je een rugzakje met versnaperingen en drank meeneemt, kun je voordelig van de voorbijtrekkende optochten en parades genieten. 


Share: